У четвер, 19 вересня, на кордоні Бурятії і Іркутської області силовики затримали Олександра Габишева, який майже 4 місяці йшов пішки з Якутії до Москви «виганяти Путіна». Шаман почав свій шлях ще в травні, але вперше про нього заговорили в липні.

Так, два автобуси з поліцією затримали Олександра і висунули звинувачення в «організації екстремістського співтовариства». За словами прихильників шамана, «було близько 40 осіб з масками на обличчі, у деяких з них була зброя і ліхтарі в руках».

«Траса була перекрита спецслужбами зі зброєю. Вони швидко оточили наш табір і рушили прямо до намету шамана. Їх було кілька десятків людей на багатьох машинах. Увірвалися і повалили його на землю великим натовпом. У нападників були автомати і кийки. Ми запитували: «Хто старший, що відбувається?». Але ніхто не відповів і не показав жодних документів», - розповів шанувальник Габишева Віктор.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

В Бурятії підтвердили затримання шамана і зазначили, що чоловік «перебуває у розшуку за скоєння злочину на території Республіки Саха (Якутія)».

Як відомо, Габишев називав президента РФ породження темних сил, з яким під силу впоратися тільки шаманові.

До речі, за два місяці шаман встиг зібрати групу прихильників, влаштувати мітинг у Читі, організувати протести в Улан-Уде і зіткнутися з «шаманами-патріотами», які розкритикували колегу за «порушення принципів шаманізму».

Нагадаємо, що Габишев за майже 2 тисячі кілометрів шляху зміг поспілкуватися з сотнями водіїв і навіть журналістів.

Як повідомляв портал Знай.uа, чим ближче Габишев підбирається до Москви, тим похмурішими стають справи у Путіна.

Також портал Знай.uа писав, що шамани і екстрасенси прийшли для порятунку планети.