У п'ятницю, 11 жовтня, відзначають День дівчат, у який світова громадськість намагається привернути увагу до дискримінації жінок по всьому світу. Ось з чим доводиться зіштовхувати дівчатам в країнах третього світу.

Руна, Шуму і 15 кіз

17-річна Руна живе в місті Силхет в Бангладеш. У цьому регіоні у багатьох батьків немає грошей на навчання дітей, тому більшість дівчат так і не отримують освіту.

Щоб продовжувати навчання, Руні продає кіз - волонтерська організація подарувала їй кілька кіз, які вона змогла перетворити в стадо з 15 тварин. Таким чином вона збирається заплатити за коледж для себе і 15-річної сестри Шуми.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Лише у 66% країн світу дівчата можуть вільно отримувати початкова освіту, вища доступна лише у 25%.

Наречена в тринадцять

У 13 років Абід з Нігерії видали заміж за чоловіка, який в два рази старший за неї. До 17 років дівчинка народила двох дітей і кинула школу, щоб займатися побутом.

У 2017 році Абида почала відвідувати програму "Підвищення грамотності" для жінок, де вчилася читати, писати і рахувати. За даними ЮНІСЕФ, у світі живуть 650 000 000 жінок, яких видали заміж дітьми.

"Традиція закінчується тут"

У 5 років Маріам з Джібуті зробили обрізання - видалили клітор і статеві губи за допомогою бритви, а потім зашили піхву. Це одна з традицій етнічної групи, з якої вона відбувається.

У 2005 році Маріам приєдналася до Програми розширення можливостей громади, де дізналася про права жінок, демократію і здоров'я. Коли вона завагітніла і народила, то була твердо впевнена, що не буде робити своїй доньці обрізання.

Мама Маріам була проти цього, і одного разу дівчина знайшла свою доньку в калюжі крові. Шестимісячній дитині зробили обрізання, і вона померла від інфекції.

Тепер Маріам робить все, щоб розповісти жінкам про небезпеку обрізання.

Нагадаємо, ООН шокувала світ прогнозом, планета тріщить по швах.

Раніше Знай.ua повідомляв, дитина міжрасової пари змусила світ затамувати подих.

Також Знай.ua писав, таємниче село поставило містичний рекорд.