В Японії 1,12 мільйонам громадян передбачена обов'язкова евакуація, а ще 7,97 мільйонам рекомендовано покинути потенційно небезпечні території з-за тайфуну "Хагибис". Про це повідомляє місцевий телеканал NHK.

Евакуація оголошена через високу небезпеку загрози життю і здоров'ю населення. У декількох префектурах країни оголошено максимальний, п'ятий, рівень загрози.

Зараз стихія наближається до Японії з південно-сходу зі швидкістю 25 км на годину. Пориви вітру в центральній частині тайфуну досягають 65 м/с. Очікується, що в ніч з суботи на неділю негода досягне Токіо.

Очікується, що до вечора 12 жовтня тайфун досягне Токіо. У зв'язку з наближенням тайфуну до основного японського острова Хонсю авіакомпанії скасували 1929 рейсів на внутрішніх і міжнародних напрямках. Залізничні компанії заявили про припинення руху поїздів в суботу

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Наслідки шаленої стихії помітні вже зараз, адже шалена стихія вже розгулює японским узбережжям. Дві людини загинули та 77 постраждали від тайфуну. Ще троє з префектури Гумма і Сідзуока числяться зниклими без вести. Без світла залишилися 50 тисяч будинків, два столичних аеропорту припинили роботу. А в Токіо метро закриті і залізничні станції, не працюють багато магазинів.

Пориви вітру в деяких регіонах країни досягають 65 кілометрів на годину.

Японські метеорологи заявили, що по потужності "Хагибис" порівнянний з тайфуном "Іда", який забрав життя понад 1200 людей в 1958 році. У центрі, або всередині "око" тайфуну, пориви вітру досягають 70 метрів в секунду.

Нагадаємо, тайфуни Нібіру повільно висмоктують кисень з Росії.

Як повідомляв Знай.ua, країна потрапила в пастку, скасовані авіарейси, світла немає.

Також Знай.ua писав, що стихія змусила жителів ховатися і боятися.