Гарна новина для захисників природи та любителів морських велетнів. Відтак, популяція горбатих китів поблизу узбережжя Південної Америки, яка була практично винищена ще в 20-му століття, від нині не знаходиться на межі вимирання. Про таке стало відомо із дослідження, яке опубліковане в журналі Royal Society Open Science.

Як відзначається, ще в кінці 50-х років залишалося щонайбільше 440 горбатих китів в західній частині Південної Атлантики. Після такого, почалося активний захист тварин. Наразі, за даними дослідження, популяція налічує близько 25 тисяч китів. Це майже стільки ж, скільки, за оцінками дослідників, було до початку китобійного промислу в 1700-х роках.

Від такого вчені в захваті, адже морські велетні швидко і успішно оговталася після китобійного промисел, який остаточно зупинився в 1970-х роках.

"Це яскравий приклад того, що якщо ми робимо все правильно, популяції відновлюються", - сказав Олександр Зербіно, експерт з китів, який є провідним автором дослідження.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Щоправда, пощастило так не всім: у світі налічується 16 популяцій горбатих китів - чотири з них вважаються перебувають під загрозою вимирання. Причиною цьому є глобальне потепління, яке зсувають місця проживання крихітних ракоподібних, які і є основною їжею китів.

Нагадаємо, раніше думає без мозку і ділиться на 720 статі: вчені показали бридку тварину, якій немає пояснення.

Також Знай.uа писав, що у Львові померла "мати" 50 котів: куди подіти осиротілих пухнастиків.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що оприлюднено фото найрідкіснішого моменту в дикій природі за 2019 рік: "Це життя".