2 листопада в Глазго, Шотландія, тисячі людей вийшли на демонстрацію, вимагаючи незалежності Шотландії від Великобританії. Організатори "Маршу за незалежність" повідомили, що в акції взяло участь приблизно 20 тисяч осіб, багато тримали в руках шотландські прапори.

Протести в Шотландії

Нікола Стерджен, глава уряду Шотландії, вперше за 5 років теж вийшла на демонстрацію. За її словами, якщо Консервативна партія Бориса Джонсона, прем'єр-міністра Великобританії, переможе на парламентських виборах, то це буде означати, що: "Шотландія проти своєї волі буде вирвана з родини європейських країн". Як говорить Стерджен: "Набагато краща альтернатива в тому, щоб взяти майбутнє у свої руки та стати незалежною державою".

Протести в Шотландії

На сайті Національної партії Шотландії, яку очолює Стерджен, вона опублікувала пост під назвою: "Шотландія зіткнулася з вибором, незалежність в Європі або ізоляція з Brexit Британії". За її словами, референдум щодо незалежності можна провести до Різдва.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Скріншот поста

Останній референдум за незалежність проводили в Шотландії у 2014 році, тоді 55% мешканців проголосували проти. Однак, під час референдуму щодо Brexit у 2016 році, 62% людей підтримали членство Великобританії в ЄС. Тому, ймовірно, що зараз більше число людей підтримають ідею про незалежність Шотландії.

Нагадаємо, раніше протестуючі влаштували масштабний бунт в аеропорту: зіткнення з копами неминуче, фото і відео.

Також Знай.uа писав, що розлючені українці оточили Раду, справа в землі: "Остання мирна акція".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що мітингувальники в Маріуполі принесли Зеленському рожеву труну: "Після відведення "Гради" долетять сюди!".