Вчені у Флориді (США) стверджують, що екстремальні умови життя на планеті впливають на популяцію і еволюцію членистоногих, а саме павуків. Про це повідомляє користувач Влад Лісовський у пабліку "Цитадель знань" в соціальній мережі Facebook.

Так, він розповів про спостереження фахівців за павуками і їх агресії.

"Дослідники протягом декількох років спостерігали за поведінкою самок в колоніях павука Anelosimus studiosus. Ці види живуть в Техасі, Флориді, на південному сході США і в Південній Америці. Селяться вони, як правило, недалеко від води з-за великої кількості комах. A. studiosus живуть згуртованими колоніями, плетуть загальну павутину, разом полюють і піклуються про потомство. У поведінці цих видів павуків можна помітити відмінності: деякі види бувають слухняними, деякі — агресивними. Їх агресивна поведінка проявляється у швидкості і кількості, що реагують на видобуток, а також у схильності до канібалізму самців і яєць інших, більш слухняних видів", - пише користувач.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також Лісовський зазначив, що агресивні членистоногі значно швидше добувають собі їжу. Більш того, ці колонії швидше еволюціонують.

"Агресивні колонії швидше добувають засоби для життя, але вони більш конфліктні, якщо їм нічим харчуватися або з-за спекотної погоди. За останні 30 років зростання і вага середнього павука змінився на 12% в більшу сторону. Всі ці моменти дають підстави вченим говорити про прискореної еволюції цих істот", - підкреслив він.

До того ж, Влад повідомив, що згідно з аналізом поведінки, агресивні павуки значно швидше плоятся, ніж слухняні.

"Провівши аналіз поведінки особин в 240 колоніях, вчені з'ясували, що агресивні колонії відклали більше яєць і створили більше нащадків, ніж слухняні. Таким чином, експансія цього виду на територію континенту зростає", - зазначає користувач.

Нагадаємо, що на Прикарпатті, пасічник Ярослав Муха взявся за відновленням популяції карпатської бджоли. Його пасіка — унікальна для регіону.

Як повідомляв портал Знай.ua, врожайність гарбуза падає з-за скорочення кількості бджіл.

Також портал Знай.ua писав, що на честь 16-річної еко-активисти Грети Тунберг був названий новий вид жуків.