Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" напали на прикордонну заставу Таджикистану, що на кордоні з Узбекистаном. У ході перестрілки загинуло щонайменше 17 осіб.

Про бій на кордоні Таджикистану повідомляє ВВС. Зазначається, що нападу відбувся за 60 км на південний захід від столиці Таджикистану Душанбе.

У ніч на 6 листопада, о третій годині за місцевим часом (північ за київським часом) 20 бойовиків в напали на заставу №4 "Ішкобод", вбивши одного з прикордонників та ще одного поліцейського.

МВС Таджикистану оприлюднило на своєму сайті заяву про напад на прикордонну заставу. З неї випливає, що озброєні люди в масках напали на заставу, застосувавши вогнепальну зброю, і захопили п'ять автоматів Калашникова.

Під час наступної перестрілки було вбито 15 бойовиків, а ще 5 джихадистів потрапили в полон.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"У ході переслідування і в результаті операції силових структур 15 членів озброєної злочинної групи і чотири їхні автомобілі були ліквідовані. Решта членів групи, які втекли в напрямку селища Есанбой району Рудакі, були затримані", - йдеться в повідомленні МВС Таджикистану.

Наразі терористична "Ісламська держава" не підтвердила свою причетність до нападу.

На фотографіях з місця події, оприлюднених Міністерством внутрішніх справ Таджикистану, показані тіла загиблих. Деякі з них обгоріли і лежать поряд з кількома машинами.

атакована прикордонна застава, фото МЗС Таджикистану

атакована прикордонна застава, фото МЗС Таджикистану

атакована прикордонна застава, фото МЗС Таджикистану

За даними журналістів, силовики перекрили дороги в цьому районі і не пропускають репортерів. В столиці Таджикистану Душанбе основні громадські місця взяті під посилений контроль силовиками, на постах перевіряють автомобілі з тонованим склом.

Зазначається, що напад стався наступного дня після того, як Таджикистан та Узбекистан погодилися врегулювати давню прикордонну суперечку та підписати угоду до кінця року.

Це не перший інцидент такого роду. В минулому "Ісламська держава" кілька разів здійснювала напади на Таджикистан.

Нагадаємо, у мережі з'явилися фото і відео з ліквідації ватажка "Ісламської держави" Абу Бакра аль-Багдаді

Як повідомляв портал Знай.ua, бойовики "ІД" терміново змінили ватажка після ліквідації попередника.

Також Знай.ua писав, бойовики "ІД" закатували десятки християн