Дональд Трамп заплатить 2 мільйони доларів, щоб врегулювати цивільний позов прокуратури Нью-Йорка проти благодійного фонду американського президента Donald J. Trump Foundation.

Суддя штату Нью-Йорк зобов’язав президента США Дональда Трампа виплатити 2 мільйони доларів цілій низці благодійних організацій в якості штрафу за зловживання в роботі його власного благодійного фонду, кошти якого були використані Трампом в особистих політичних та бізнес-інтересах. Про це повідомляє видання CNN.

Суд у цій справі тягнеться вже більше року. У позові, поданому в червні 2018-го, стверджувалося, що Трамп і його троє старших дітей - Дональд, Іванка і Ерік порушили закони про фінансування виборчих кампаній штату, зловживаючи статусом фонду Donald J.Trump Foundation, звільненого від податків.

фонд Трампа Trump Foundation, фото АP

Суддя Селіенн Скарпулла постановила, що Трамп незаконно задіяв співробітників своєї передвиборної кампанії для роботи в фонді при проведенні заходу зі збору коштів для ветеранів при підготовці до передвиборної партійної конференції в Айові в 2016 році. В рішенні, винесеному судом, вказано, що цей захід насправді було організовано з метою ″просування політичної кампанії пана Трампа″.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Минулого місяця юристи Трампа і генеральна прокуратура Нью-Йорка уклали угоду про розпуск фонду і перерозподіл близько 1,7 млн доларів, що залишалися на рахунках фонду, іншим некомерційним організаціям.

Трамп визнав, що він особисто прийняв рішення про зловживання коштами фонду. Президент і генпрокурора Нью-Йорка домовилися про те, що рішення про суму штрафу, який повинен буде виплатити Трамп, буде залишено за суддею.

Ці 2 мільйони доларів штрафу, які будуть виплачені Трампом, і кошти, що залишилися на рахунках фонду Trump Foundation порівну розділять між вісьмома організаціями, серед яких фонди, що займаються роздачею безкоштовної їжі нужденним, фінансуванням навчання афроамериканців, а також Музей пам’яті жертв Голокосту.

Нагадаємо, у США почався імпічмент Трампа

Як повідомляв портал Знай.ua, Трамп підірвав Twitter черговою заявою про розмову з Зеленським

Також Знай.ua писав, Трамп закликав видати таємного інформатора.