У 2019 році були мільярдери, які не просто не примножили свої доходи й статки, а навпаки — втратили їх частину.

Журнал Forbes представив список мільярдерів, які у 2019 залишилися без частини своїх грошей.

На першому місці антирейтингу опинився Азім Премджі - друга найбагатша людина в Індії. У середині березня він оголосив про передачу частки в IT-компанії Wipro Limited вартістю 7,5 мільярда доларів своєму благодійному фонду. В цілому за час своєї бізнес-кар'єри він витратив на благодійність 21 мільярд доларів. При цьому власний капітал бізнесмена становить 7,2 мільярда доларів.

На другому місці — засновник Amazon Джефф Безос, статки якого за 12 місяців скоротилася на 13,1 мільярда доларів. Нині його статок оцінюється в 109,7 мільярда доларів. Зазначимо, що Безос втратив гроші після розлучення з дружиною Маккензі, якій він передав 25% акцій компанії.

Джефф Безос і його дружина Маккензі
Джефф Безос і його дружина Маккензі

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

На третьому місці знаходиться глава індійського медіахолдингу Essel Group Субхаш Чандра, який за рік втратив 3,4 мільярда доларів і вилетів зі списку мільярдерів. Тепер його статок становить 660 мільйонів доларів.

На четвертій позиції — гендиректор компанії Uber Тревіс Каланик, який позбувся 3,1 мільярда доларів після невдалого IPO сервісу таксі. Акції компанії з травня знизилися на 30%. В результаті Каланик почав продавати свої цінні папери, попутно виплачуючи за угоди серйозні податки. Власний капітал бізнесмена становить 2,8 мільярда доларів.

Тревіс Каланик
Тревіс Каланик

Замикає п'ятірку "невдах" співголова Zall Smart Commerce Group (займається спорудженням торгових центрів) Янь Чжі. Він втратив близько трьох мільярдів доларів. Бізнесмен, який володіє капіталом у 2,1 мільярда доларів, пояснив втрати "складними міжнародними економічними умовами".

Нагадаємо, Зеленський не говорив з Путіним про Крим на "нормандському саміті": українцям розкрили причини.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Зеленського зникли, а в Порошенка з'явилися: історія таємничих телевізорів "підмочив" репутацію експрезидента.

Також портал Знай.uа писав, що Романенко зняв рожеві окуляри з українців і вказав на казочки від НБУ: "Потім курс впаде".