В Загреб (Хорватія) відкрили перший у світі музей похмілля. Серед експонатів можна побачити історії похмілля і всілякі предмети, які використовувалися під час алкогольних вечірок. Про це повідомляє CNN.

Музей похмілля у Хорватії

Так, на сьогоднішній день в цьому музеї зібрали різні сувеніри, які пов'язані з 25 історіями новорічного похмілля. Але самі організатори запевнили, що в музеї незабаром покажуть, наскільки небезпечним може бути алкоголь.

Також відвідувачам пропонують скуштувати ракію (балканський бренді), а також зіграти в дартс. Для цієї гри потрібно надягати спеціальні окуляри, які створюють ефект алкогольного сп'яніння.

Засновник музею похмілля Ріно Дубкович стверджує, що саме тут зібрані дуже дивні речі, з якими люди прокидалися після п'яних тусовок.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Музей похмілля у Хорватії

Слід зазначити, що сама ідея відкрити такий музей прийшла в голову Дубковичу після того, як один з його знайомих розповів про те, що після гучної вечірки він прокинувся з велосипедною педаллю в кишені. Також він взагалі не міг, яким чином ця педаль потрапила до нього в кишеню.

За словами засновників, музей похмілля створювався зовсім не для прославлення п'яних вечірок, а для того, щоб показати людям, до чого може призвести надмірне вживання алкогольних напоїв.

Нагадаємо, що Лувр співпрацює з HTC VIVE Arts для створення свого першого експоната у віртуальній реальності. Він використовує інфрачервоні, рентгенівські і рефракційних дані для візуалізації культового портрета в 3D і визначення того, як вона могла виглядати в русі.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Британії під час реставрації 400-річної картини, на якій була зображена страту Іоана Хрестителя, з'ясувалося, що вона приховує різдвяне диво.

Також портал Знай.ua писав, що українські благодійники з "Фундації родини Нечитайло" і "Здоров'я майбутнього" запустили онлайн-бібліотеку дитячих книг шрифтом Брайля, які можна замовити для тимчасового користування безкоштовно.