Як відомо, вже тривалий час в Австралії продовжуються масштабні пожежі, які забирають щоденно сотні тварин та життя тамтешніх мешканців. Весь остів вкритий густим червоним та водночас непроглядним димом, а за підрахунками екологів, вже понад півмільярда тварин загинуло в результаті цих жахливих пожеж.

Пожежі в Австралії з супутника, фото: NASA
Пожежі в Австралії з супутника, фото: NASA

Наразі ж стало відомо, що підступна пекельна стихія дістала берегів Південної Америки та вже закрила густим димом небо над більшою частиною центрального і південного Чилі. Про таке стало відомо від місцевої метеорологічна служба MeteoChile.

Пожежі в Австралії, фото: cnn.com
Пожежі в Австралії, фото: cnn.com

"На зображенні (RGB True Color GOES-16) ви можете побачити дим (слабкий коричневий) від пожеж в Австралії. Дим транспортувався повітряним потоком до Чилі та Аргентини", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Зауважимо, що наразі в Австралії в деякий місцях настільки сильні пожежі та дим такий густий, що гасити їх з повітря стало неможливо. Влада направляють кораблі ВМС і авіацію в постраждалі райони. На південно-східному узбережжі Австралії проходить масштабна евакуація у зв'язку з пожежами.

Пожежі в Австралії, фото: cnn.com
Пожежі в Австралії, фото: cnn.com

Нагадаємо, вогняне пекло: через пожежі на пляжах заблоковано тисячі людей

Як повідомляв портал "Знай.ua", пекельні пожежі в Австралії змусили Маркл і Гаррі заметушитися: "Завжди готові допомогти"

Також "Знай.ua" писав, катастрофа нечуваних масштабів: близько півмільйона тварин згоріло заживо, кадри не для слабкодухих