У середу, 8 січня, Boeing 737 авіакомпанії "МАУ" розбився незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані, усі пасажири та члени екіпажу загинули. Джерела агенції Reuters відкидають версію про те, що лайнер збили ракетою.

"П’ять джерел у сфері безпеки – три американських, одне європейське та одне канадське, які попросили їх не називати, повідомили Reuters, що первісна оцінка західних спецслужб полягала в тому, що літак зазнав технічної несправності і його не збивала ракета", - йдеться у тексті повідомлення агенції.

Авіакатастрофа в Ірані, 5 канал
Авіакатастрофа в Ірані, 5 канал

Джерело з Канади заявило, що один з двигунів лайнера перегрівся. У свою чергу французько-американська фірма CFM, яка виробляла двигуни до літака, наголосила, що спекуляції щодо цієї можливої причини аварії лайнера – передчасні.

Зазначимо, що на борту літака МАУ перебували 168 пасажирів та 9 членів екіпажу, зокрема, 82 жителі Ірану та 63 канадців. За інформацією видання Al-hadath, літак міг бути випадково збитий іранською ракетою. Падіння лайнера відбулося невдовзі після того, як Іран завдавав удару по військових базах США в Іраку. Відтак, не пов’язати між собою ці дві події важко.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані, УНІАН
Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані, УНІАН

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв Знай.uа, Андрій Пальчевський замість новорічних привітань висловив співчуття у зв'язку з катастрофою літака в Ірані.

Також портал Знай.uа писав, що влада Ірану відзвітувала щодо аварії борту МАУ: "Якщо літак збила ракета..."