У США вважають, що український Boeing 737 авіакомпанії "МАУ" було збито ракетою комплексу "ТОР".

Про це повідомляє журнал Newsweek з посиланням на джерела в Пентагоні, а також в розвідувальних службах США та Іраку.

Джерела видання в Пентагоні й розвідці США вважають, що ракета була випущена випадково. Американська розвідка зафіксувала запуск ракет перед падінням українського літака в Ірані. Супутник виявив інфрачервоні спалахи й сигнали включення радара.

Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані, УНІАН
Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані, УНІАН

Телеканал CNN повідомив з посиланням на численні джерела, що влада США все більше вважають, що літак був помилково збитий іранською ракетою. Ця версія заснована на аналізі даних супутників, радарів і електронних даних, які збирають американські розвідники. Версію аварії літака з-за іранської ракети також висловили джерела Associated Press.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зазначимо, що на борту літака МАУ перебували 168 пасажирів та 9 членів екіпажу, зокрема, 82 жителі Ірану та 63 канадців. За інформацією видання Al-hadath, літак міг бути випадково збитий іранською ракетою. Падіння лайнера відбулося невдовзі після того, як Іран завдавав удару по військових базах США в Іраку. Відтак, не пов’язати між собою ці дві події важко.

Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані, УНІАН
Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані, УНІАН

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв Знай.uа, Андрій Пальчевський замість новорічних привітань висловив співчуття у зв'язку з катастрофою літака в Ірані.

Також портал Знай.uа писав, що влада Ірану відзвітувала щодо аварії борту МАУ: "Якщо літак збила ракета..."