Сьогодні на Мальті пройшли вибори прем’єр-міністра цієї країни, повідомляє Reuters.

Згідно із мальтійським законодавством голову уряду в цій острівній державі обирають голосуванням члени Лейбористської партії, яка наразі має більшість у парламенті. На пост прем’єр-міністра наразі претендують колишній хірург-педіатр Кріс Фірн, який в нинішньому уряді посідає посади віце-прем’єра та міністра охорони здоров’я, а також адвокат Роберт Абел, який був консультантом нинішнього голови уряду Мальти Джозефа Муската.

Перші місцеві вибори в ОТГ, ілюстративне фото з вільних джерел
Перші місцеві вибори в ОТГ, ілюстративне фото з вільних джерел

Як повідомляється, Мускат пішов у відставку після скандалу, пов’язаного з вбивстовм журналістки Дафни Каруани Галичині три роки тому. Сам прем’єр-міністр до цього злочину не причетний, але прийняв рішення залишити посаду в грудні, після того, як один з затриманих звинуватив оточення Муската в намаганні приховати інформацію по розслідуванню цієї справи.

Нового прем’єр-міністра офіційно Мальта отримає на наступному тижні.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадуємо, що сьогодні в Абхазії стався переворот із захопленням адміністративної будівлі в Сухумі, у якому взяли участь мешканці так званої “ДНР”.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці повстали проти поліцейських, спалюють на вулиці: "Люди, яким набридло".

Також "Знай.ua" писав, що жорстока розправа над 26-річним хлопцем у Каховці переросла у народний бунт, копи мовчать: "Ми вже нікому не віримо".