За словами герцогів Сассекських більшу частину їх бюджету, а саме 95% від всієї суми, вони отримують від батька Гаррі, принца Уельського Чарльза.

Близько 5 млн фунтів стерлінгу, саме таку суму отримувало подружжя у 2019 році. Фінансові активи і нерухомість також надходили і з герцогства Корноул.

Меган Маркл і принц Гаррі, фото: Elle
Меган Маркл і принц Гаррі, фото: Elle

В загальному від герцогства принц отримав торік близько 21,6 млн фунтів.

Решту, а саме 5% бюджету, Меган і Гаррі - це виплати з суверенного гранту, який виділяється на офіційні поїздки королівської сім'ї та догляд за палацами. Сума цього гранту є фіксованою та залежить від відсотка прибутку британської корони.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Звідси ми можемо дізнатися і той факт, що відмовляючись від статусу старших членів монаршої родини, подружжя герцогів Сассекських автоматично відмовляється і від свого відсотка з королівської родини.

Фінансова незалежність не означатиме для Гаррі та Меган втрату всіх коштів. Поки офіційно вони відмовилися лише від 5% суверенного гранту. Але кошти на охорону та утримання будинків і далі надходять. Щодо їх особистих подорожей, то тут вони категоричні і хочуть сплачувати все самостійно.

На правах старших членів королівської сім'ї подружжя герцогів не має права на оплачувану роботу в будь-якій формі.

При цьому подібні обмеження не поширюються на інших монарших осіб. До прикладу, принцеси Йоркські Беатриса і Євгенія не мають громадських обов'язків і будують власні кар'єри.

Принц Гаррі і Меган Маркл
Принц Гаррі і Меган Маркл

Офіційних планів про те, як будуть заробляти подружжя, зараз немає.

Але, експерти виділили декілька напрямків, якими могли б скористатися Гаррі та Меган:

1. Контракт на книги.
Їх книги матимуть шалений попит, окрім того Меган вже і раніше цікавилася видавничою сферою - у вересні вона була у ролі запрошеної редакторші версії журналу Vogue, а також вела блог про моду і красу.

2.Кіно та телебачення.
Всім відомо, що Меган залишила свою успішну кар'єру актриси заради королівської родини. Тому, якщо раптом вона вирішить її відновити, нестачі в пропозиціях про роботу вона не помітить.
А принц Гаррі, в свою чергу, співпрацював з Опрою Вінфрі в роботі над документальним серіалом про психологічне здоров'я. Він вийде на стрімінговой платформі Apple TV в цьому році.

3. Публічні виступи.
Речі на званих вечерях і приватних заходах також один з популярних джерел заробітку для людей в положенні Гаррі і Меган. Адже кожен хотів би похизуватися гостями такого рівня на своєму святі.

4.Реклама.
Здається королівська родина володіє унікальними вміннями, все, до чого торкаються герцог і герцогиня Сассекські, покупці моментально змітають з прилавків.
З таким успіхом кожен шанобливий бренд захотів би скласти з ними договір про співпрацю.

5.Брендінг.
Меган уже створила власну лінію одягу для благодійної організації. Що роздає ці речі безробітним жінкам, що йдуть на співбесіду. Якщо вона і надалі продовжуватиме показувати свій неймовірний стиль та смак, з неї міг би вийти чудовий дизайнер.

Меган Маркл та принц Гаррі, фото: GlobalLookPress
Меган Маркл та принц Гаррі, фото: GlobalLookPress

Не будемо забувати про те, що для всіх членів британських монархів завжди діяло одне і те ж правило: якщо ти виконуєш обов'язки члена королівської сім'ї, ти не можеш заробляти ніяк інакше.

Тож якщо пара дійсно прагне отримати більше свободи, їм необхідно відмовитися він своїх титулів. Але поки про це мова не йшла.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що герцогиня Сассекська озвучуватиме персонажа нового фільму Disney.


Як повідомляв портал "Знай.ua", 13 січня відбулася екстрена сімейна рада в Сандрингемському палаці за участю принца Уельського та його синів принців Вільяма та Гаррі, яка закінчилася без жодних скандалів та інтриг.


Також "Знай.ua" писав, що тато Меган Маркл Томас збирається дати свідчення проти неї в якості зоряного свідка у Високому суді.