Конфлікт між Іраном та США спалахнув після вбивства за особистим наказом президента остатньої країни Дональда Трампа 3 січня іранського генерала Касема Сулеймані.
Іранська визнала це вбивство як "терористичний акт" й розцінила це, як початок війни. А духовний лідер країни аятола Алі Хаменеї пригрозив США "серйозною помстою". Тож Держдеп США закликав американців негайно покинути територію Іраку.

фото з сайту defance one

У відповідь на вбивство Іран, 8 січня, запустив по американських базах в Іраку близько 20 балістичних ракет (АВС)
У США запевняють, що внаслідок атаки не загинув жоден американський військовий, але стало відомо, що 11 з них отримали контузії.

У їх статті було повідомлено, що цих військових доправили у Кувейту та Німеччини на лікування та для реабілітації. За офіційною інформацією Білла Урбана речника Центрального командування США, 8 військових відправили до Німеччини та трьох – до Кувейту.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще