Екоактівістка і Людина року за версією журналу Time Ґрета Тунберг направила серйозне послання бізнес-еліті, присутній в Давосі на Всесвітньому економічному форумі.

Як це пише The New York Times, 17-річна екоактівістка зі Швеції Ґрета Тунберг заявила в Давосі, що всі лише говорять про зміни клімату, але ніхто нічого не робить і ситуація ніяк не змінилася - наш дім, наша планета далі у вогні.

"Клімат і довкілля - гаряча тема зараз, завдяки участі молоді. Однак, якщо ви подивитеся на це під іншим кутом, то побачите, що майже нічого не було зроблено. Глобальні викиди CO2 не скоротилися", - зазначила екоактивістка.

Ґрета Тунберг звернулась до багатих і впливових людей планети:

"Цікаво, що ви скажете своїм дітям, що послужило причиною невдач і залишило їх перед лицем кліматичного хаосу, який ви свідомо накликали на них?"

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вона закликала людей почати ставитися до кліматичної кризи як до реальної.

"Чому так важливо утримати потепління нижче 1,5-0 ° C? Тому що навіть при зростанні в 1-0 ° C люди вмирають від змін клімату. Наука вимагає цього, щоб уникнути дестабілізації клімату і отримати можливість уникнути необоротних ланцюгових реакцій", - додала Тунберг.

За словами Ґрети Тунберг, усвідомлення проблеми наразі не переросло в конкретні дії незважаючи на те, що "у людства залишилося менше восьми років, щоб врятувати планету".

Екоактивстка зазначила, що сьогодні вже запізно говорити про зниження викидів вуглецю: "Наші викиди повинні припинитися".

Нагадаємо, Ґрета Тунберг отримала альтернативну Нобелівську премію.

Як повідомляв портал Знай.ua, Ґрету Тунберґ помітили на фотографії 120-річної давності

Також Знай.ua писав, Ґрета Тунберг відреагувала на слова Путіна