У вівторок, 21 січня з'явилася інформація, що генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебрейесус проведе екстрене засідання комітету з надзвичайної ситуації через спалах пневмонії в Китаї, яка викликана новим різновидом коронавіруса 2019-nCoV.

Вірус в Китаї

Так, завдання комітету – встановити, чи є спалах надзвичайною ситуацією в області охорони здоров'я, яка має міжнародне значення, а також виробити рекомендації по боротьбі з небезпечним вірусом. Згідно з останніми даними, число хворих, які заразилися коронавірусом в Китаї, становить вже 217 осіб. Число заражених у китайському місті Ухань, де стався спалах небезпечного вірусу, становить 198 осіб, з яких четверо осіб померли від захворювання.

Небезпечний вірус в Китаї, Сьогодні

Нагадаємо, що вакцини для дітей бувають живими та інактивованими: у першому випадку до складу препарату входять живі, однак ослаблені особливим способом віруси, а в другому - тільки вбиті.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", на території Китайської Народної Республіки лютує дуже небезпечний коронавірус.

Також "Знай.ua" писав, що за минулий тиждень на грип та ГРВІ у Києві захворіло 9 176 осіб - різкий спалах епідемії припала, як зазвичай, на другу половину січня.