Принц Вільям і його дружина Кейт Міддлтон підтвердили власну присутність на церемонії вручення кінопремії BAFTA. До того ж, герцог Кембриджський став володарем нової королівської посади. Про це повідомляє Кенсінгтонський палац.

Принц Вільям

Так, королева Великобританії Єлизавета II назвала принца Вільяма Верховним комісаром Генеральної Асамблеї Церкви Шотландії в 2020 році. Герцог Кембриджський візьме на себе цю важливу роль у союзі між Англією та Шотландією, так як Британія готується покинути Євросоюз.

В найближчі 12 місяців принц Вільям буде виступати в якості представника британського монарха, виконуючи церемоніальні обов'язки і відвідування по мірі необхідності. Єлизавета II є верховним управителем англіканської церкви.

"Роль Верховного комісара – підтримувати відносини між державою і церквою", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Принц Вільям і Єлизавета II

Слід зазначити, що комісаром зазвичай є шотландець, кілька рідних монарха вже виступали в цій ролі, в тому числі принц Чарльз, а також принц Едвард і принцеса Анна.

"Суверен представлений на Генеральній Асамблеї лордом Верховним комісаром, який присутній в якості спостерігача та призначається Її Величністю за рекомендацією прем'єр-міністра", - повідомляється на сайті королівської сім'ї.

У свою чергу, принц Вільям зробить кілька звернень в Асамблеї, а потім доповість королеві про слухання. Також він буде мешкати в Палаці Холірудхаус під час Асамблеї і отримає Почесний караул.

Принц Вільям і Єлизавета II

Нагадаємо, що принц Гаррі і принц Вільям спростували чутки про те, що вони нібито перебувають у напружених відносинах.

Як повідомляв портал "Знай.ua", телеканал НВО планує зняти мультфільм, героями якого стануть члени британської королівської сім'ї.

Також "Знай.ua" писав, що принц Вільям і Кейт Міддлтон прибули з офіційним візитом у Бредфорд, фотографії з якої опублікували в Instagram.