Королева Єлизавета II подарувала принцу Вільяму новий титул. Щоправда чергове звання онука королеве буде діяти лише рік

Про це йдеться на офіційній сторінці Букінгемського палацу в Twitter.

Через те, що Меган Маркл і принц Гаррі відмовились від королівських повноважень, обов'язки інших представників британських монархів лише зросли, і королева ретельно дбає, щоб інші представники сімейства належним чином виконували свої повноваження.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Так, днями Її Величність подарувала принцу Вільяму почесний титул лорда і призначила його Верховним комісаром Генеральної Асамблеї церкви Шотландії.

Почесне звання присвоюється за досягнення перед суспільством. Однак, цей титул має "термін придатності", оскільки він діятиме всього рік. Варто відзначити, що попередниками Вільяма у цьому званні були принцеса Анна і принц Чарльз.

Відомо, що принц Вільям буде офіційною особою королеви на щорічній зустрічі Асамблеї шотландської церкви. Вона відбудеться з 16 по 22 травня. Також він зобов'язується представляти Її Величність на всіх офіційних заходах країни.

Зазначимо, що Королева Єлизавета II є верховним правителем Англіканської церкви, а згодом цей титул успадкує герцог Кембриджський. А ось Шотландська Церква завжди залишалася незалежною.