Глава РПЦ патріарх Кирило заборонив своїм викаріям відвідувати відспівування протоієрея Всеволода Чапліна. Про це повідомив в Facebook колишній головний редактор "Журналу Московської Патріархії" Сергій Чапнін.

Відомо, що патріарх Кирило і Чаплін були знайомі ще з юності. Довгий час у них були приязні стосунки і з 1992 року Чаплін навіть був його спічрайтером і заступником у Відділі зовнішніх церковних зносин РПЦ.

Однак Кирило відправив Його у відставку в 2015 році з посади голови Синодального відділу по взаємодії Церкви і суспільства, а потім переведений служити в менш престижний московський храм.

Чаплін, фото з вільних джерел
Чаплін, фото з вільних джерел

Сам Всеволод Чаплін висловлювався, що вважає свою відставку результатом того, що він є єдиною людиною в патріархаті, який здатний відкрито не погоджуватися з предстоятелем РПЦ. Він часто критикував патріарха і звинувачував РПЦ в зайвому бюрократизм і почав збирати підписи за виборність священиків.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Всеволод Чаплін помер у віці 51 року. Парафіяни храму розповіли, що Чаплін сидів на лавочці біля храму, а потім впав.

"Все сталося близько 16:30. Отець Всеволод сидів на лавочці біля свого храму, коли йому раптом стало погано, він впав, і через 15 хвилин приїхала швидка констатувала смерть", - розповів Олександр Петрунько, парафіянин храму Феодора Студита.

Варто відзначити, що в свій час Чаплін закликав завойовника Путіна розчленувати Україну. Він пропонував захопити 8 областей від Харкова до Одеси.

Нагадаємо, РПЦ назвала повіями мільйони порядних жінок.

Як повідомляв Знай. ua, чим запам'ятався божевільний клоун РПЦ і ненависник України.

Також Знай. ua писав, що "захватчик" України поп Всеволод Чаплін віддав Богу душу прямо біля храму.