Багаторічне дослідження, в якому брали участь понад 1300 вчених виявило, що в скорому майбутньому можна буде деякі види раку діагностувати ще за декілька років до його появи в організмі, навіть в раньому дитинтві.

Роботу проводили в рамках проекту "Пан-раковий аналіз цілих геномів", найбільш повного дослідження генетики раку на сьогодні.

Команда проаналізувала майже 2700 повних геномів зразків раку та мутації в 38 різних типах пухлин. Вони порівняли його з мозаїкою та сказали, що за дослідження відкрили блиько 100 тисяч нових фрагментів.

Клітини раку, фото: vitanovski/Depositphotos

Вчені виявили мутації, які провокують розвиток раку.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За їх словами, клітини людини піддаються мільярдам мутацій, але тільки невелика їх кількість викликає рак. Зазвичай при лікуванні близько третини пацієнтів лікарі не могли сказати, чому клітини стали раковими.

Але вчені виявили, що приблизно половина ранніх мутацій відбувається тільки в дев'яти генах.
Це означає, що існує відносно невеликий список генів, які провокують клітини відхилитися від здорового розвитку і мутувати у клітини раку.

Часто патологічні процеси в організмі схожі.

Наприклад, мутації раку молочної залози та раку простати подібні. Це означає, що такі пацієнти можуть отримувати однакове лікування.

У майбутньому можна буде виявити такі мутації за допомогою генетичних тестів.

Це дозволить адаптувати лікування під кожного пацієнта або розробити способи, які дозволять виявляти рак раніше, зокрема, за допомогою генетичних тестів.

У майбутньому люди, які підозрюють у себе ймовірність розвитку онкозахворювання, зможуть просто перевірити це за допомогою тесту.

Нагадаємо, на Марсі в минулому були річки і багаті мінералами озера

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені вперше описали новий вид рептилій, які мешкали на Землі близько 200 мільйонів років тому.


Також Знай.uа" писав, що Японські археологи під час розкопок в префектурі Сімане знайшли дивовижну знахідку