Адміністрація Трампа нібито блокує постачання в Україну зброї та озброєння за комерційними контрактами на 30 мільйонів доларів. Київ вже оплатив ці кошти, але тепер нібито хоче повернути, адже зброя так і не надійшла в Україну. Про це повідомляє BuzzFeed, посилаючись на власні джерела серед українських та американських чиновників.

Білий дім оприлюднив стенограму розмови Трампа з Зеленським
Білий дім оприлюднив стенограму розмови Трампа з Зеленським

Зокрема, видання повідомляє, що близько року затримують п'ять комерційних угод щодо продажу американського озброєння Україні, а ще один контракт не виконується вже понад рік. Українські та американські чиновники заявили виданню, що вже зверталися в Білий дім, але там так і не змогли пояснити, що відбувається. Варто відзначити, що контракти Київ укладав не з урядом США, а з приватними компаніями, однак за правилами, адміністрація американського президента повинна схвалити їх протягом двох місяців, після чого вони затверджуються ще Держдепартаментом США, але, мабуть, цього не сталося. У посольстві США не коментують цю ситуацію.

Нагадаємо, президент США закликав видати таємного інформатора.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Трамп в суєті можливого імпічменту зізнався Україні в ненависті.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Також портал "Знай.ua" писав, що Трамп розповів про справу для Зеленського в Білому домі.