Вчені з Університету Редінга у Великобританії заявили, що вже в найближчі три десятиліття на нашій планеті можливий "міні-льодовиковий період". Так, у цей час в деяких куточках Землі температура повітря досягне позначки 50 градусів морозу.

На думку фахівців, зараз Сонце починає входити в свою фазу сонячного мінімуму. Через це зірка виділяє набагато менше тепла, що провокує зниження середнього показника температури по всій планеті на один градус.

Справді, цей показник не можна назвати дуже великим, але різниця в температурі може сильно позначитися на глобальній погоді та теплі на Землі. Саме тому літо може стати занадто вологим і достатньо холодним, а зима буде морозною і з великою кількістю снігу, впевнені вчені.

Зима, фото: pexels
Зима, фото: pexels

Варто уточнити, що сонячні мінімуми – це звичайне явище, яке спостерігається через кожні 11 років. Великий сонячний мінімум при цьому може виникати лише раз на 4 століття.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Кліматологи відзначили, що сонячний мінімум цього року буде набагато холоднішим, ніж зазвичай. При цьому "льодовиковий період" зберігатиметься ще протягом мінімум 30 років.

Сніг у Карпатах, фото: facebook/chornogora.rescue112
Сніг у Карпатах, фото: facebook/chornogora.rescue112

Але через те, що глобальна температура на планеті продовжує збільшуватися, деякі фахівці, в тому числі і Метью Оуенс, вважають, що вплив сонячного мінімуму все-таки залишиться непоміченим для людства.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, середньомісячна температура січня в Києві становила +0,8°С, що на 6,4°С вище за кліматичну норму.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, що в умовах спеки та посухи розвивається грибок Pythium ultimum, який викликає неврожаї по всьому світу.