У Норвегії, Південній Кореї та Нідерландах найкращі можливості для розвитку та життя дітей, а найгірші — у Центральноафриканській Республіці, Чаді та Сомалі.

Про це йдеться у доповіді ООН «Майбутнє для дітей світу».

Генасамблея ООН
Генасамблея ООН

Експерти порівнювали можливості для дітей у 180 країнах світу. Для індексу вони аналізували заходи, які використовують для виживання та добробуту дітей, зокрема у сфері здоров'я, освіти, харчування, екології та економіки.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У рейтингу процвітання дітей Україна посіла 91 місце поряд із Бразилією та Ямайкою. Нашу країну визначили як країну з низько-середнім доходом.

Народження другої дитини, Soulpost
Народження другої дитини, Soulpost

Автори доповіді також аналізували викиди СО2 на душу населення. Так, Норвегія, Південна Корея та Нідерланди виділяють на 210% більше вуглекислого газу на душу населення, аніж мали б до 2030 року.

Україна виділяє на 77% більше СО2 на душу населення, ніж планувала до 2030. Водночас найменше кількість викидів у Бурунді, Чаді та Сомалі, у яких низькі можливості для розвитку дітей.

Телебачення, фото: depositphotos.com
Телебачення, фото: depositphotos.com

У звіті також зазначили, що збільшується негативний вплив реклами на дітей. Згідно з даними ЮНІСЕФ, у США діти бачать від 13 до 30 тисяч рекламних оголошень за рік лише на телебаченні. Ця реклама стосується вейпінгу, фаст-фуду, солодких газованих напоїв, тютюнових та алкогольних виробів.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ЮНІСЕФ показав, як тисячі дітей щоденно ризикують через конфлікт на Донбасі

Також "Знай.ua" писав, що Вінниця отримала перемогу у міжнародному конкурсі від ЮНІСЕФ, як місто дружнє до дітей