Після відмови Меган Маркл і принца Гаррі у січні 2020 року від своїх королівських обов'язків, передбачалося, що разом з цим Гаррі також позбавляється права престолонаслідування.

Проте офіційний представник герцогів Сассекських в коментарі виданню People повідомив, що онук Єлизавети II збереже за собою право на британську корону. Зараз він є шостим в порядку престолонаслідування.

"Будучи онуком Її Величності і другим сином Принца Уельського, принц Гарі залишається шостим у ряді наступності трону, а статус герцога і герцогині Сассекських в Ордені пріоритетів залишається незмінним”, - пояснив представник пари.

Меган Маркл і принц Гаррі, фото: Reuters
Меган Маркл і принц Гаррі, фото: Reuters

Також він додав, що формально Гаррі і Меган ще можуть називатися герцогами Сассекськими. А ось використовувати цей титул як бренд заборонила сама королева.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Герцог і герцогиня Сассекські формально збережуть свої титули, але не будуть активно їх використовувати. Вони будуть як і раніше відомі як герцог і герцогиня Сассекські, а також за назвами "Граф і графиня Думбартона" і "Барон і баронеса Кілкіл", - сказано в заяві.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, принц Гаррі і Меган Маркл не прийдуть на 60-річчя принца Ендрю.

Як повідомляв Знай.uа, сім'я королеви Єлизавети II розпадається на очах – розлучення після 26 років шлюбу.

Також Знай.uа писав, що принц Гаррі і Меган Маркл летіли в Канаду з простими смертними.