24 з 25 українців, які працюють на круїзному лайнері Diamond Princess, не хочуть, щоб їх евакуювали в Україну. Про це розповів начальник менеджменту кризових ситуацій Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Максим Коваленко.

"Їх зобов'язання визначаються контрактом, також враховуються їх бажання. Зараз 24 з них повідомили, що не мають наміру поки повертатися в Україну. Ще з одним українцем встановлюється контакт", заявив він.

Максим Коваленко пояснив, що в разі, якщо українці змінять своє рішення, то українські відомства "планують приймати відповідні заходи".

Лайнер Diamond Princess, фото: CNN
Лайнер Diamond Princess, фото: CNN

На лайнері 19 лютого завершився 14-денний карантин. На берег зійшло майже 500 осіб, в основному це були літні люди.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На додатковий карантин залишили тих, у кого не виявили вірус, але які знаходились у кабінах із зараженими людьми.

Всі пасажири, стан здоров'я яких буде задовольняти ці вимоги, планують покинути судно до кінця п'ятниці. Проте люди, які перебували в одній каюті з інфікованими людьми, повинні будуть продовжити своє перебування на борту судна. Їм доведеться провести в карантині ще один 14-денний термін.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на охопленому коронавірусом лайнері Diamond Princess біда, постраждали пасажири.

Як повідомляв Знай. ua, українські заробітчани показали, що зараз коїться в Італії.

Також Знай. ua писав, що українців ткнули носом в правильну евакуацію з Уханя.