Дослідники, які займаються розкопками в єгипетському Асуані, заявили про унікальну знахідку. Виявилося, що вони зробили унікальне відкриття, діставши з-під землі унікальну знахідку. Археологи знайшли саркофаг з кольоровим зображенням леопарда на кришці. Цей малюнок датуються приблизно VII століттям до н. е.., передає FaceNews.ua. Варто відзначити, що раніше в цьому регіоні вчені вже знаходили близько трьох сотень гробниць часів з VII століття до н. е. по IV століття н. е .. Однак нова знахідка з малюнком леопарда, як підкреслюють археологи, є самою яскравою.

Треба сказати, що в Стародавньому Єгипті леопард був символом величезної сили і влади. Таке зображення залишали на гробницях, щоб захистити і передати силу покійному, якому належить воскреснути в потойбічному світі. "Морда леопарда була намальована прямо над головою померлого. Вона була як своєрідна похоронна маска, яка передавала свої сили покійному", - розповіли археологи, що виявили малюнок.

Знахідка археологів, скрін поста в Twitter
Знахідка археологів, скрін поста в Twitter

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, археологи знайшли закляття в 3000-річному саркофазі староєгипетського жерця.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що під християнським собором виявили стіну з людських кісток.

Також портал "Знай.ua" писав, що у тропічних джунглях знайдений доісторичний хижак, якого світ ще не бачив.