У Празі водій Uber був ізольований з коронавірусом – чоловік не підозрював про зараження і три дні з початку симптомів перевозив пасажирів. А потім таки звернувся до медиків, тоді його терміново ізолювали і встановили, що це перший випадок зараження COVID-19 у людини, який не відвідував країни з поширенням хвороби і не контактував з людьми з цих країн. Про це повідомляє lidovky.cz.

За словами міністра охорони здоров'я Чехії Адама Войтеха, чоловік працював з симптомами коронавіруса близько трьох днів, очевидно, не усвідомлюючи, що у нього може бути коронавірус. І він навіть не відвідував Італію. Також міністр зазначив, що таксист, якому близько 40 років, сам звернувся за допомогою лікарів. З лікарні його терміново ізолювали у відповідному інфекційному відділенні. Там він зараз і знаходиться. "Його стан не був хорошим, у нього було запалення дихальних шляхів і лихоманка. Йому також давали кисень, але зараз йому краще", - додав міністр.

Таксі Uber, фото - Getty Images
Таксі Uber, фото - Getty Images

За час роботи з симптомами таксист перевіз близько 90 пасажирів – їх змогли відстежити за допомогою програми Uber, і вже попередили про захворювання та контакт з хворим таксистом. Всі ці люди оговталися на профілактичний карантин. З'ясувалося також, що чоловік міг підхопити вірус у німців, яким здавав квартиру. Він вже виїхали, зараз їх розшукують, щоб підтвердити цю версію, а також попередити про хвороби.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Франції депутата вразив коронавірус, ледве дихає.

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленского Кабмін і нардепів можуть ізолювати, адже в Раду міг потрапити коронавірус.