Столиця України Київ піднявся на 22 сходинки у рейтингу найдорожчих міст світу. Рейтинг підготував аналітичний розділ журналу The Economist.

Згідно з рейтингом Worldwide Cost of Living 2020, такі темпи зростання викликані рекордним урожаєм зерна в країні, зростанням зарплати.

Більший ривок зробив тільки Стамбул у Туреччині, який піднявся на 24 позиції і зараз займає 96 місце.

Опустилася з 90 позиції на 106 болгарська Софія. Крім неї, марроканская Касабланка опустилася з 92 107 позицію і ісландський Рейк'явік, який з 15 позиції зайняв 29 місце.

найдорожчими містами у світі стали Сінгапур, Гонконг (спеціальний район Китаю) і Осака (Японія) з індексом 102 пункту. Четвертим йде Нью-Йорк (100), за ним — французький Париж, швейцарський Цюріх (з 99), ізраїльський Тель-Авів (97), американський Лос-Анджелес, японський Токіо (по 96) і швейцарська Женева (95).

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Самими бюджетними містами в рейтингу назвали сирійський Дамаск (25), узбецький Ташкент (30), казахський Алмати (34), аргентинського Буенос-Айрес, пакистанський Карачі (з 35), венесуельський Каракас (36), замбийская Лусака (38), індійські міста Ченнаї (39), Бангалор (40) і Нью-Делі (42).

Ціни в усіх містах в рейтингу порівнювали з цінами в Нью-Йорку. Індекс цін в американському місті встановлюють на рівні 100 пунктів. Індекс Києва за рік зріс на шість пунктів і становить 58.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ЮНІСЕФ назвав країни, де найкраще ростити дітей.

Як повідомляв Знай. ua, Київ "покарав" Москву, але пишатися нічим.

Також Знай. ua писав, що названий улюблений міцний напій наших співвітчизників.