Карантин став буденністю для країн в усьому світі з-за швидкого поширення коронавіруса. Але саме Індія прийняла жорсткі обмежувальні заходи для ізоляції населення – 1,3 мільярда людей тепер під замком. До речі, зараз в Індії підтверджено 519 випадків захворювання і 10 смертей від коронавіруса. Про це повідомляє BBC.

Тотальний карантин

Прем'єр-міністр країни Нарендра Моді заявив, що вся Індія повинна бути на карантині, на тотальному карантині. В цей час в країні закрили практично всі підприємства і установи, винятком стали лише лікарні. На підтримку медичної інфраструктури планують витратити 2 мільярди доларів. У спеціальному зверненні прем'єр заявив, що у випадку, якщо країна не впорається з цим за 21 день, то буде відкинута назад на 21 рік".

Карантин, ілюстративне фото - Getty Images
День Києва 2020: афіша заходів у місті, фото - Getty Images

Гуманітарні проблеми

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

З 25 березня індійцям повністю заборонили залишати вдома, хоча поки невідомо, яким чином їх будуть постачати продуктами харчування. Напередодні введення обмежувальних заходів в країні змели всі продукти з магазинів. Відомо, що індійський містах поки продовжують працювати тільки основні служби – медики, поліція, пожежники. А громадський транспорт вже не ходить, більш того, заблокували навіть межі міст і повітряний простір.

Безробіття

Одним із способів заробітку в місті Ноида став "чорний ринок" – щодня в місті шукають роботу сотні чоловіків. В основному це будівництво, яке дає їм можливість заробити близько 8 доларів в день. Звичайно це невеликі гроші для реалій Індії, як правило робітники не мають можливості щось відкладати, тому і живуть одним днем, забезпечуючи свої сім'ї їжею і життєво необхідними речами.

У деяких містах і регіонах країни влада пообіцяла допомогти фінансово місцевим жителям. Однак, така заява нічого не значить для більшості працівників, адже більшість з них працюють "в тіні", а значить не можуть розраховувати на допомогу держави. Вони тепер позбавлені не тільки допомоги з-за карантину, а також звичайних лікарняних, відпускних, страхових виплат і так далі.

Карантин, ілюстративне фото - Getty Images
Карантин, ілюстративне фото - Getty Images

Дискримінація іноземців

Іноземців в Індії зараз вважають мало не ворогами і тими, хто неодмінно розносить коронавірус. Вулиці міст і сіл патрулює поліція і так звані "загони дружинників". Останні, до речі, озброєні палицями, і вони дуже агресивно налаштовані щодо іноземців. "Якщо європеєць чхнув би в громадському місці, то міг реально палицею отримати. Можуть кинути палицю, наприкінці лютого на балкон до нас прилітав шматок цегли. Від тієї ж поліції палицею можна отримати. Всі шарахаються від іноземців, як від прокажених», — розповідає один з очевидців.

Також стало відомо, що через загострення ситуації з вірусом, індійські готелів масово почали виселяти іноземців, навіть якщо інших варіантів житла у них немає. Крім того, іноземним громадянам в Індії можуть відмовити в обслуговуванні в продуктових магазинах, швидше за все, ви навіть не купуйте у них води або ліків. "В основному людей дискримінують через забобони і дезінформації. Коли епідемія поширилася в Італії та Іспанії, місцеві почали побоюватися іноземців. Ще складніше все стало після того, як у групи італійських туристів в Індії підтвердили коронавірус", - розповів індійський журналіст Джалис Андраби.

Карантин, ілюстративне фото - Getty Images
Карантин, ілюстративне фото - Getty Images

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, чим зайняти дитину під час карантину - поради від зірок і українців в Італії та США.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленского Кабмін і нардепів можуть ізолювати, адже в Раду міг потрапити коронавірус.