Як відомо, наразі по всьому світі бушує смертельний коронавірус, який "захоплює" все більше і більше країн, однак робить він це по-різному. Відтак, у мережі пояснили, чому ситуація з пандемією у країнах так сильно відрізняється.

Про це пише "Сьогодні"

Варто зауважити, на сьогодні коронавірус поширюється серед всіх країн і найбільше охопив США. Станом на 27 березня в країні 94 тисячі підтверджених випадків зараження і 1438 смертей. Для порівняння, в Китаї майже 82 тисячі інфікованих і 3296 смертей. В Італії – 86 тис. хворих і 9134 смертей.

Такі цифри наштовхують на думку, що вірус "поводиться" по-різному від держави до держави. І це дійсно так, але все залежить не від самого коронавірусу, а від країни, яку атакує ця хвороба.

"Мало хто в світі розумів, що треба робити. У Південній Кореї тоді теж тільки почався спалах, і на це ще ніхто не звертав уваги. Більшість урядів різних країн тоді легковажно ставилися до епідемії. Німеччина мала час підготуватися і зараз робить по максимуму тестування. Вони взяли кращі практики зі стратегії Південної Кореї і тестують масово своїх громадян. Тому у них такий маленький відсоток смертей. Але смерті будуть зростати, поки вони не введуть жорсткіші обмеження. І вони вже самі це визнають", – зазначає лікар Леонід Більченко.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Lifecell порадував абонентів: два тижні можна не платити Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Також коронавірус "поводиться" по-різному і від того, коли почали на нього реагувати. Адже чим раніше та жорсткіше, тим краще.

"Ті країни, які раніше ввели жорсткі обмеження, в 10 разів менше жертвують життями людей. Наприклад, в китайській провінції Хубей почали приймати якісь рішення, коли вже було відомо про сто випадків. Насправді, їх було 1500. За два дні, поки обмеження все ж ввели, випадків стало понад 400. А в реальності вже було 2500. Коли Ухань ізолювали, то летальність там становила 9%. А в сусідніх регіонах, де вірус поширився менше і тоді ж обмежили пересування – 0,9%. Тобто, потрібно вводити обмеження, коли випадків ще мало, а не чекати, допоки їх побільшає", – каже інфекціоніст і директор Revival Institute for Future Вадим Арістов.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, британський прем'єр-міністр Борис Джонсон заразився коронавірусом.

Як повідомляв портал Знай.uа, Індія перейшла на найсуворіший режим карантину у світі.

Також портал Знай.uа писав, що в Швейцарії та Німеччини почали масово робити швидкі тести на коронавірус.