Почався другий місяць весни 2020 року, деякі країни (такі, як Китай і Південна Корея — ред.) змогли зупинити поширення коронавірусної інфекції, а в більшості держав вірус продовжує лютувати. Саме тому Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) звернулася з посланням до всього людства.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на офіційному сайті ВООЗ.

Тестування на коронавірус, фото: facebook.com/ukrdav
Тестування на коронавірус, фото: facebook.com/ukrdav

"Ви не можете боротися з вогнем із зав'язаними очима. І ми не зможемо зупинити цю пандемію, якщо не будемо знати, хто заражений. У нас є просте повідомлення для всіх країн: тестування, тестування, тестування", — зазначила глава ВООЗ Тедроса Гебрейесуса.

Експерти з організації також кажуть, що у 87% випадках COVID-19 жодним чином себе не проявляє, тому без експрес-тестування неможливо визначити, хто піддає смертельному ризику своїх близьких, а хто ні. Стратегія масового експрес-тестування показала свою ефективність в Китаї і Південній Кореї — там вдалося взяти під контроль поширення COVID-19. Зараз цей досвід переймають європейські країни, сприяючи поширенню тестів.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, без пасок і крашанок - продуктовий кошик злетить в ціні перед святами.

Як повідомляв Знай.uа відеоблогер, вчитель або програміст - де українцям знайти роботу під час карантину.

Знай.uа писав, українські пенсіонери целофаном рятуються від смертельного коронавірусу - сумно і боляче.