З Індонезії прийшли досить тривожні новини. З'явилася інформація, що всесвітньо відомий вулкан Анак-Кракатау викинув кілька стовпів диму і попелу, які розлетілися на півкілометри.

Місцеві жителі розповіли, що попіл доходить до островів, розташованих в декількох десятках кілометрів від вулкану. Виверження вулкана відбулося ввечері в п'ятницю, 10 квітня. Перший викид був заввишки приблизно в 200 метрів. Про це стало відомо завдяки інформації місцевих ЗМІ, які опублікували кадри виверження.

Національне агентство з протидії стихійним лихам Індонезії повідомило, що виверження тривало до ранку суботи. Анак-Кракатау знаходиться на безлюдному острові. Найближча до нього населена провінція — Лампунг.

Екстрені служби попередили жителів, що сигнал тривоги залишається, але в той же час, мабуть, виверження припинилося, так що їм порадили не панікувати.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Останній раз Кракатау, висота якого 813 метрів, вивергався в 2018 році. Інфраструктурі острову було завдано значних руйнувань: він зменшився приблизно до чверті свого розміру. В результаті виник після виверження Арак-Кракатау цунамі в прибережних провінціях Лампунг і Бантен загинули не менше 429 осіб, отримали поранення понад 1,4 тисячі осіб, близько 16 тисяч людей позбулися даху над головою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, колонізаторам на замітку: вчені пояснили, звідки на Марсі вода.

Як повідомляв Знай.uа кривавий вулкан і 300 примарних моряків — вчені розкрили стару таємницю Бермудського трикутника.

Знай.uа писав, глобальне потепління масово знищить мільйони живих істот, які наслідки кліматичного Апокаліпсису.