В Італії, де було зафіксовано перший в Європі масштабний спалах коронавірусу, місцеві банди мафії взялися "покращувати" статистику свого авторитету. Так, стало відомо, що мафіозні банди роздають безкоштовно їжу малозабезпеченим італійцям, у яких через карантин закінчилася готівка.

Про це стало відомо завдяки повідомленням видання The Guardian, яке посилається на інформацію італійських органів влади.

Коронавірус в Італії, скріншот з відео
Коронавірус в Італії, скріншот з відео

Представники мафії доставляють товари першої необхідності для італійців, які сильно постраждали від карантинних обмежень проти коронавірусу в бідних південних регіонах — Кампанії, Калабрії, Сицилії та Апулії.

"Більше місяця магазини, кафе, ресторани та паби закриті. Мільйони людей працюють у "сірій економіці". Це означає, що вони не отримували жодного доходу більш ніж місяць, і не знають, коли можуть повернутися на роботу", - розповів журналістам Нікола Граттер, слідчий по боротьбі з мафіозними угрупуваннями та глава прокуратури провінції Катандзаро.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Уряд видає так звані ваучери для покупок на підтримку людей. Якщо держава не втрутиться найближчим часом, щоб допомогти цим сім'ям, мафія нав'яже свій контроль над життям людей", - додав він.

Міністр внутрішніх справ Італії Лучіана Ламоргезе раніше заявила, що "мафія може скористатися зростаючою бідністю, вербуючи людей у свою організацію". Або просто посилить свій вплив, роздаючи безкоштовні пакети з макаронами, водою, борошном і молоком. Також відомо, що днями поліція Неаполя посилила свою присутність у найбідніших кварталах міста, де свою організацію мають чоловіки, пов'язані з неаполітанським мафіозним угрупованням Каморрою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Нова пошта тримає руку на пульсі, готові закривати відділення - в компанії розробили план обсервації.

Як повідомляв Знай.uа на кордоні зібралися черги з українців, заробітчани поспішають додому.

Знай.uа писав, українцям сказали, як не принести додому заразу після походу в супермаркет - сотні людей на день.