Через пандемію коронавірусу влада у багатьох країнах придумує різні способи для того, щоб змусити людей залишатися вдома, дотримуючись карантину. І якщо в Італії, яка стала осередком covid-19 в Європі, більше покладаються на штрафи, то в Індонезії зробили ставку на народні забобони та фольклорні традиції.

Так, адміністрація села Кепух на острові Ява, щоб розганяти людей по домівках почала вдаватися до допомоги "привидів", повідомляє Global News.

В індонезійському фольклорі привиди-поконги являють собою душі померлих, які не зуміли дістатися до іншого світу. Зустріти їх вважається поганою прикметою.

І от у квітні на вулицях Кепух почали з'являтися перші поконги - закутані у білий саван "примари", обличчя яких "вибілені" борошном.

Щоправда, спочатку "поконги", навпаки, викликали у людей цікавість. Тому організатори змінили тактику. Вони почали створювати цілі патрулі з "привидів", які несподівано вискакують на перехожих і лякають їх.

І це спрацювало. Тепер сільські жителі тікають при появі "привидів" і намагаються не затримуватися на вулицях.

"Після того, як на вулицях стали з'являтися "поконги", діти з батьками сидять вдома", - каже місцевий житель Карно Супадмо, додаючи, що після вечірніх молитов люди більше не збираються на вулиці.

Анджар Панка, охоронець місцевої мечеті, також підтверджує, що ініціатива спрацювала, тому що наочно показує людям, що вірус смертельно небезпечний.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, власник похоронної фірми їздить містами України і лякає людей труною

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, карантин в Україні нищить провідні галузі.

Також Знай.ua писав, як пересуватись машиною на карантині, список заборон і документів