Міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Хенкок (Matt Hancock) заявив, що вакцину проти коронавірусу, яку розробляє Оксфордський університет, почнуть випробувана на людях.

Випробування на людях англійської вакцини проти covid-19 розпочнуть вже цього тижня, 23 квітня. Про це повідомдяє Independent.

Міністр охорони здоров'я Метт Хенкок заявив, що кидає всі сили на розробку Британією першої в світі вакцину. За його словами, уряд виділить вченим додаткові 20 мільйонів фунтів стерлінгів, щоб допомогти їм у випробуваннях, та ще 22,5 мільйона фунтів стерлінгів на проект в Імперському коледжі Лондона.

Оксфордську вакцину, відому як ChAdOx1 nCoV-19, випробують на 510 добровольцях з 1112 у віці від 18 до 55 років. Вчені набирають добровольців в Лондоні, Брістолі, Оксфорді та Саутгемптоні.

Вакцина була розроблена всього за чотири місяці з моменту початку спалаху, фото: Reuters
Вакцина була розроблена всього за чотири місяці з моменту спалаху covid-19, фото: Reuters

Це перша британська вакцина, яка пройшла випробування в реальних умовах і несе великі надії на те, що вона дасть ключ до боротьби з covid-19.

За словами Хенкока, розробка вакцин - це "невизначена наука", на яку зазвичай йдуть роки, але виробничі потужності будуть збільшені в разі успіху і придатності вакцини для широкого вжитку.

Випробування займе шість місяців, воно обмежене невеликою кількістю людей, тому вчені можуть оцінити, наскільки вакцина безпечна і ефективна без використання величезних ресурсів і без ризику великої кількості постраждалих, якщо щось піде не так.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Якщо випробування будуть успішними, мільйони доз вакцини можуть бути доступні для використання вже до осені цього року. Такий потенційний прорив міг би сигналізувати про початок повільного виходу світу з пандемії, яка вже забрали 175 000 життів і завдала руйнівної економічної шкоди, заявив Метт Хенкок.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Британія запускає у виробництво експериментальну вакцину від коронавірусу

Як повідомляв портал Знай.ua, мільйонери тікають від пандемії в підземні бункери

Також Знай.ua писав, медики США зробили вражаюче відкриття про коронавірус