Омега-3 — полінасичені жирні кислоти необхідні для правильного обміну речовин. Ці речовини зменшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, зміцнюють імунітет, підвищують витривалість, покращують мислення і так далі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОднак нюанс у тому, що людський організм не вміє синтезувати омега-3, пише Medical News Today.
1. Жирна риба
Відмінний джерело DHA і EPA, які є двома основними типами омега-3 жирних кислот.
Дієтологи рекомендують додати в свій раціон скумбрію, лосось, форель, сібас, сардини. Ці різновиди риб не тільки багаті на омега-3, але й на інші корисні мінерали.
2. Морепродукти
Устриці і креветки рекомендуються в якості джерела жирних кислот. При чому, в відміну від багатьох інших морепродуктів, устриці містять всі три основних класу кислот омега-3.
3. Морські водорості
Ламінарія, норі, спіруліна та хлорелла — всі ці види морських водоростей є важливими джерелами омега-3 для людей, які дотримуються вегетеріанскій або веганскої дієти. Зміст DHA і EPA варіюється в залежності від типу водоростей і конкретного продукту.
4. Насіння чіа, конопель і льону
Ці насіння можна використовувати в якості інгредієнта в салатах або коктейлях, їх можна змішувати з молоком або йогуртом.
Крім цього, насіння чіа і льону, розмішані з водою, відмінний замінник яєць.
5. Горіхи і бобові
Волоські горіхи містять жирні кислоти ALA (ще один основний тип жирних кислот омега-3). Їх можна просто приймати в їжу, або додавати в різні страви: від каш до салатів.
Ще один продукт, багатий на омега-3, квасоля. Її можна подавати як гарнір або самостійного блюда.
Нагадаємо, регулярне вживання жирної риби покращує здоров'я і роботу мозку майбутньої дитини.
Як повідомляв портал "Знай.uа", ось 7 причин полюбити риб'ячий жир.
Також "Знай.uа" писав для чого потрібен вітамін B12.