Омега-3 — полінасичені жирні кислоти необхідні для правильного обміну речовин. Ці речовини зменшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, зміцнюють імунітет, підвищують витривалість, покращують мислення і так далі.

Однак нюанс у тому, що людський організм не вміє синтезувати омега-3, пише Medical News Today.

На щастя, ми можемо компенсувати його нестачу з продуктів, які завжди можна знайти на прилавках магазину:

1. Жирна риба

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Відмінний джерело DHA і EPA, які є двома основними типами омега-3 жирних кислот.

Дієтологи рекомендують додати в свій раціон скумбрію, лосось, форель, сібас, сардини. Ці різновиди риб не тільки багаті на омега-3, але й на інші корисні мінерали.

2. Морепродукти

Устриці і креветки рекомендуються в якості джерела жирних кислот. При чому, в відміну від багатьох інших морепродуктів, устриці містять всі три основних класу кислот омега-3.

3. Морські водорості

Ламінарія, норі, спіруліна та хлорелла — всі ці види морських водоростей є важливими джерелами омега-3 для людей, які дотримуються вегетеріанскій або веганскої дієти. Зміст DHA і EPA варіюється в залежності від типу водоростей і конкретного продукту.

4. Насіння чіа, конопель і льону

Ці насіння можна використовувати в якості інгредієнта в салатах або коктейлях, їх можна змішувати з молоком або йогуртом.

Крім цього, насіння чіа і льону, розмішані з водою, відмінний замінник яєць.

5. Горіхи і бобові

Волоські горіхи містять жирні кислоти ALA (ще один основний тип жирних кислот омега-3). Їх можна просто приймати в їжу, або додавати в різні страви: від каш до салатів.

Половина чашки заморожених бобів з эдамама містить 0,28 г ALA. Також є відмінним джерелом рослинного білка.

Ще один продукт, багатий на омега-3, квасоля. Її можна подавати як гарнір або самостійного блюда.

Нагадаємо, регулярне вживання жирної риби покращує здоров'я і роботу мозку майбутньої дитини.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ось 7 причин полюбити риб'ячий жир.

Також "Знай.uа" писав для чого потрібен вітамін B12.