Підлітки, які харчуються продуктами з високим вмістом цукру, більш схильні до насильства і частіше пристращаются до спиртного і нікотину.

Огляд існуючих досліджень показав, що вживання в їжу високої кількості цукру провокує ризикову поведінку, повідомляє журнал "Соціальна наука і медицина".

Зокрема, ласуни в три рази рази частіше стають хуліганами, в два рази частіше вступають в бійку і в 95% випадків стають алкоголіками. Слід зазначити, що медики роблять особливий наголос на любителях енергетичних напоїв, які, як вони вважають, набагато гірше шоколаду і звичайних солодощів, так як містять кофеїн.

У рамках дослідження медики проаналізували дані 137 284 дітей у віці 11, 13 або 15 років, які проживають в 25 європейських країнах або Канаді. Вчені порівняли, скільки цукру споживали діти, як часто вони потрапляли в бійки, знущалися над іншими дітьми, курили сигарети і розпивали алкоголь.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Передбачається, що це перше дослідження, яке розглянуло вплив цукру на насильство і зловживання психоактивними речовинами у дітей. Найбільш агресивними п'яницями-курцями виявилися шведські підлітки.

Згідно рекомендацій Державної служби охорони здоров'я, діти у віці від 11 років повинні вживати менше 30 грамів цукру в день. Для порівняння, однка банку Coca-Cola містить 35 р. Ця ж норма для малюків становить 19 грам.

За словами авторів, дитячі звички в їжі дозволяють скласти уявлення про те, які проблеми в поведінці виникнуть, коли вони досягнуть пубертатного періоду.

Нагадаємо, подростки, які сплять менше 6 годин, починають палити, пити і вживати наркотики в два рази частіше за своїх однолітків зі здоровим сном.

Як повідомляв портал "Знай.uа", два в години дня — оптимальний час користування гаджетом для дітей. Заявляють американські вчені після обстеження 4500 дітей у віці від 8 до 11 років.

Також "Знай.uа" писав, що агресивна поведінка дітей може бути пов'язано з короткими списами певних мозкових хвиль.