Британські вчені подарували нову надію людям з агресивним типом рака молочної залози.

Дослідження, проведене Лондонським університетом королеви Марії і лікарнею Св. Варфоломія, показало, що, поєднання імунотерапії та хіміотерапії дозволить налаштувати імунну систему на атаку проти тричі негативного раку молочної залози, повідомляє Science Daily.

Нова терапія не тільки подовжує життя на десять місяців, але знижує подальший розвиток пухлин на 40 відсотків.

"Наше дослідження — значний крок вперед. Ми перші довели, що иммуннотерапия може бути ефективною. Комбінуючи її з хіміотерапія, ми позбавляємо пухлина захисного шару, завдяки чому імунітет знаходить і знищує ракові клітини їх", — заявив автор дослідження Професор Петро Шмід (Peter Schmid), професор медицини раку в лондонському університеті королеви Марії і клінічний директор Центру раку молочної залози в лікарні Святого Варфоломія.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Тричі негативний рак молочної залози звичайне вражає молодих жінок у віці від 40 до 50 років. Стандартне лікування — хіміотерапія, до якої у пацієнтів швидко формується резистентність. Якщо хвороба поширюється на інші частини тіла, тривалість життя коротшає від 12 до 15 місяців.

Результати нового дослідження та запропоновані методи лікування будуть розглянуті органами охорони здоров'я в якості ще одного способу лікування раку.

Медики сподіваються, що комбінація імунотерапії та хіміотерапії почнеться широко застосовуватися в лікуванні онкологічних захворювань. Поки що ж таке лікування отримують пацієнти з тричі негативним раком молочної залози в лікарні Св. Варфоломія.

Тривимірна модель клітин раку молочної залози

Нагадаємо, грудне вигодовування збільшує ймовірність виникнення раку молочної залози на 3 %.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе діагностувати причини безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, комбіновані протизаплідні засоби зменшують ймовірність розвитку раку яєчників серед молодих жінок.