Втрата близької людини може призвести до запальних процесiв в організмі, що становлять небезпеку для життя.

До такого висновку прийшли дослідники з Університету Райса після вивчення зразків кров 99 осіб, у яких померли дружина або чоловік, повідомляє Daily Mail.

Аналіз показав, що у крові людей, які сумували, занурювалися в депресію або тужили по коханій людині, на 53,4 % частіше спостерігалися запалення, ніж у тих, хто стоїчно сприйняв втрату.

За словами доцента психологічних наук Кріса Фагундеза (Chris Fagundes), такий стан є небезпечним для життя.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Нам відомо, що депресія збільшує запалення, а ті, хто втрачають кохану людину, частіше страждають від серйозної депресії, серцевого нападу, інсульту і передчасної смерті", — заявив дослідник.

Перше дослідження його ж команди, опубліковане в травні, показало, що у вдів спостерігається більш високий ризик серцево-судинних захворювань.

За словами медиків, результати обох досліджень ляжуть в основу курсу лікування, який допоможе подолати почуття горя на психологічному рівні і зменшити рівень запалення на фізичному.

Дана наукова робота продовжує серію досліджень, присвячених ймовірності смерті після розставання або втрати коханої людини.

Наприклад, команда з Університету Глазго вивчила дані 4000 пар і виявила, що багато чоловiкiв та дружин з високою ймовірністю помирає протягом півроку після смерті своєї половинки

Тим часом, за даними Американської асоціації серця, "синдром розбитого серця" призводить до важкої, короткострокової серцевої недостатності і навіть до смерті.

Нагадаємо, лікування може бути набагато ефективніше, якщо медичну допомогу надає незнайома нам людина.

Як повідомляв портал "Знай.uа", курс. який складається з антибіотиків і галію IV, ефективний у боротьбі з бактеріями з високою стійкістю до медичних препаратів.

Також "Знай.uа" писав, британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе діагностувати причини безпліддя.