Британський лікар винайшла "мейкап", який захистить від кислотних опіків.

На винахід спеціального косметичного засобу дослідник Альмас Ахмед (Almas Ahmed) надихнули напади з використанням хімічних речовин, повідомляє Daily Mail.

Зокрема, коли ревнивий чоловік телеведучої та актриси Кейті Пайпер з допомогою спільника облив сірчаною кислотою дівчину.

Розробка захисного макіяжу зайняла близько 10 років і призвела до появи спеціального з'єднання під назвою "Acarrier".

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Зараз засіб входить до складу тонального крему, але доктор Ахмед сподівається розробити зволожуючий лосьйон і сонцезахисний крем в найближчому майбутньому.

За словами винахідниці, з'єднання водостiйке і здатне витримати температуру до 400 градусів Цельсія.

На розробку косметичного засобу доктор Ахмед витратила 60 000 фунтів стерлінгів з власних коштів.

"Засіб нагадує тональний крем і працює за принципом звичайного макіяжу, однак має термоустойчивыми якостями і захищає від впливу кислоти", — заявляє доктор Ахмед.

Дослідник сподівається, що її винахід дозволить назавжди забути про кислотни опікi. Крім цього, засіб ефективно захищає при контакті з окропом.

В даний час захисний косметичний засіб тестується в Індії Наступний крок — отримати схвалення від Агентства по регулюванню лікарських засобів Великобританії.

Також у доктора Альмас Ахмед амбітні плани по створенню зволожуючого крему, який буде працювати в якості "бронежилета" проти багатьох токсичних або небезпечних речовин.

Зараз винахідниця збирає гроші, які будуть використовуватися на заключних етапах тестування і контролює випуск продукту, а також сподівається допомогти жертвам кислотних опіків.

Нагадаємо, запах партнера може заспокоїти жінку, яка знаходиться в стресовій ситуації.

Як повідомляв портал "Знай.uа", експерти стверджують, що фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.

Також "Знай.uа" писав, що відмова від фаст-фуду викликає абстинентний синдром, схожий на той, що виникає після припинення прийому наркотиків.