Дієтолог Олена Мотова розповіла, як батькам зробити так, щоб не допустити розладів харчової поведінки у дитини. Про це передає Clutch.

Батьки, а особливо бабусі, часто неправильно годують дітей. Вони змушують його переїдати і їсти через силу, що в майбутньому може обернутися ожирінням. Ось що Мотова пише про те, якими проблемами може обернутися неправильне харчування для дитини:

"Я зараз дивну річ скажу – не треба слухати порад знайомих і сусідів (і часом, навіть бабусь), які точно знають, як правильно годувати дитину. Харчування вашої родини – це ваша особиста справа.

Безглуздо порівнювати харчові пристрасті своєї дитини з сусідськими, хоча як показують дослідження, в компанії однолітків діти погоджуються спробувати те, від чого відмовляються вдома.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чисто практично – ніколи не годуйте насильно, з умовляннями, під телевізор. Хочете, щоб у дитини був хороший апетит, – забезпечте йому достатню фізичну активність на свіжому повітрі. Чим ширше і різноманітніше харчування сім'ї – тим більше шансів, що дитина буде їсти все.

Ніколи не хваліть дитину за те, що вона їсть або доїдає, не коментуйте її вагу та апетит, не пропонуйте їжу в якості нагороди за хорошу поведінку. Чим спокійніше (це неймовірно складно) ставляться в сім'ї до харчування дітей, тим менше хвилювань і тривог на тему "він (вона) нічого не їсть".

Дієтолог також пише, що їжа повинна приносити дитині задоволення, що вона повинна навчитися сама вибирати продукти, які їй подобаються. Якщо дитина здорова вона не буде недоїдати або переїдати. Крім того, не варто схвалювати при дитину, особливо дівчинці, дієти, тому що для неї це може обернутися нездорової фіксацією на власному тілі.

Нагадаємо, жирна риба зменшує ймовірність розвитку симптомів астми у дітей.

Раніше Знай.ua повідомляв, названо три смачних продукту, що уповільнюють старіння.

Також Знай.ua писав, головні секрети стрункості від Джулії Робертс.