Звичайні підлогові ваги можуть позбавити вас від зайвих кілограмів.

Так заявляє команда дослідників з університетів Піттсбурга та Каліфорнії після того, як порівняла показники 1042 осіб, які регулярно важилися на протязі року, повідомляє Daily Mail.

Зокрема, добровольці, які регулярно вимірювали свою вагу, втратили в середньому 1,7% жирової маси.

Постійне спостереження дозволяє вам зрозуміти, як ваші звички відображаються на вазі, вважають дослідники. Тому люди починають спостерігати за тим, що їдять і як часто займаються вправами.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Більшість учасників експерименту (78 %) — білі чоловіки. Середній вік становив 47 років.

Люди, які ніколи не зважували себе або робили це один раз в тиждень, не втрачали вагу в середньому на протязі 12 місяців.

Ожиріння вважається однією з головних проблем у світі, оскільки все у більшого числа людей спостерігаються ознаки ожиріння, а з ними зростають ризики раку, серцевих захворювань та інсульту.

Експерти вважають, що до 2045 році майже чверть населення всього світу буде страждати від зайвої ваги. За їх словами, це також призведе до зростання захворювання на діабет 2-го типу.

Раннє дослідження показало, що відмова від фаст-фуду викликає абстинентний синдром, схожий на той, що виникає після припинення прийому наркотиків.

Цукор і сіль, як відомо, формують залежність, яка спонукає харчуватися жирної і нездоровою їжею.

Люди, які різко відмовляються від гамбургерів, відчувають ту ж смуток, втому і депресію, що і споживачі наркотиків, які намагаються зав'язати зі своєю звичкою.

Американські дослідники опитали 231 людини, як вони себе почували після того, як відмовилися від фаст-фуду на цілий рік. Респонденти скаржилися на появу смутку, дратівливості і втоми протягом перших двох-п'яти днів після відмови від швидкого харчування.

Вчені стверджують, що стриманість від нездорової їжі хоча б на п'ять днів знижує тягу і втому, якi викликани відмовою від фаст-фуду.

Нагадаємо, медики запропонували експериментальну стратегію по боротьбі з ожирінням.

Як повідомляв портал "Знай.uа" харчування продуктами з високим вмістом жирів може негативно позначитися на здоров'ї трьох наступних поколінь.

Також "Знай.uа" писав, що американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.