Люди, які регулярно рвуться в спортзали, швидше за все страждають від дисморфофобії.

Команда дослідників з Норвезького університету науки і техніки і Гарвардського університету стверджують, що близько 10 % опитаних ними чоловіків, фанатично відвідують фітнес-клуби, страждають від серйозних комплексів з-за зовнішнього вигляду, повідомляє Daily Mail.

Невдоволення часто призводить до того, що чоловіки напиваються у вихідні дні, сідають на дієту без необхідності і приймають анаболічні стероїди.

Команда вчених стверджує, що їх дослідження є першим, яке вивчило наскільки часто чоловіки, якi вiдвiдують спортзали, страждають від афективних розладів і відчувають відразу до власного тіла.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Найчастіше регулярне перебування в "тренажерці" лише посилює огиду, так як в якийсь момент людина перестає адекватно оцінювати зовнішність і виставляє себе завищені вимоги, з-за чого виникає депресія.

У рамках дослідження вчені вивчили дані понад 2400 американських чоловіків у віці від 18 до 32 років.

Дослідники оцінювали звички щодо відвідування спортзалів і ставлення до власного тіла за Шкалою прагнення до мускулистості (ШПМ).

ШПМ включає анкету з 15 питань, який вимірюють прагнення людей бути м'язистим. За шкалою від одного (завжди) до шести (ніколи) респонденти оцінюють заяви в дусі "Я хочу бути більш м'язистим", або "Я відчуваю себе винуватим, якщо пропустив тренування".

У 10 % чоловіків спостерігалося дисморфофобія — розлад, при якому людина надмірно стурбована незначним дефектом або особливістю свого тіла. Найчастіше чоловіки вважали себе занадто товстими.

Крім того, одержимі ідеальними пропорціями в чотири рази частіше використовували законні і незаконні добавки, а також анаболічні стероїди для нарощування м'язів.

Дослідники також виявили, що двоє з трьох чоловіків сідали на дієту в минулому році без необхідних на те причин.

Як стверджують медики, на жаль, дисморфофобія, з якої регулярно стикаються чоловіки, часто залишається непоміченою фахівцями охорони здоров'я і не враховується в якості серйозної проблеми.

Нагадаємо, експерти стверджують, що фізична активність покращує когнітивні функції мозку людини.

Як повідомляв портал "Знай.uа" нове дослідження, в якому взяли участь 23 000 чоловік у віці від 40 до 77 років, пролило світло на профілактичні особливості середземноморської дієти.

Також "Знай.uа" писав, що відмова від фаст-фуду викликає абстинентний синдром, схожий на той, що виникає після припинення прийому наркотиків.