Фахівці Гарвардського університету вивчили харчові звички людей і назвали найефективнішу дієту для схуднення. Про це передає Clutch.

У журналі BMJ були опубліковані результати досліджень, в ході яких учені з'ясували, що кетодієта найбільш ефективна в боротьбі із зайвою вагою. В її основі лежить збільшення вживання жирів і білків при майже повній відмові від вуглеводів. Такий спосіб харчування допоможе швидше скинути зайві кілограми, порівняно з іншими дієтами.

Особливості кето дієти:

Основним елементом живлення повинні бути жири — вони займають 75% усього раціону. Це суперечить думці про те, що жири додають нам зайвої ваги.

У раціоні також повинно бути 20% білків. Вуглеводи в цій дієті на останньому місці — усього лише 5% від загальної маси продуктів. Крім того, главна умова кетодієти - повна відмова від борошняного і солодкого.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

"Людина, що дотримується подібної дієти, схудне на 9 кілограмів більше, ніж люди, що дотримуються інші режими харчування", - заявила Кара Еббелінг — провідний автор роботи.

Завдяки всім цим принципам харчування, людина позбавляється саме від жирової тканини, а не від м'язів. Це відбувається за рахунок того, що при відсутності глюкози органи починають харчуватися з відкладень на боках.

Щоб довести це, провели експеримент

У ньому брали участь близько двохсот осіб, всі вони харчувалися, дотримуючись певної дієти. У результаті з'ясувалося, що ті учасники, які сиділи на кетодієті, в середньому, втрачали на 200-300 калорій більше, ніж інші. Відповідно і вагу вони втрачали більш інтенсивно.

Нагадаємо, нове дослідження виявило раніше невідомі механізми ефективності безглютенової дієти.

Раніше Знай.ua повідомляв, чорний чай не гірше зеленого допомагає скинути зайві кілограми. До такого висновку прийшли вчені з Університету Каліфорнії в Лос-Анджелесі.

Також Знай.ua писав, чотири факту, які потрібно знати про кетодієту, якщо ви займаєтеся спортом.