Дослідникам вдалося з'ясувати, що певні добавки здатні допомогти вилікувати гіпертонію в рази швидше.

Цю інформацію повідомляє Соцпортал, посилаючись на NewFormat.

Відомо, що в результаті проведення дослідів на щурах, науковці з Університету Толедо в США з'ясували, як добавки з вмістом бета-гідроксимасляної кислоти (БОМК) допомагають позбутися від гіпертонії.

У процесі метаболізму жирних кислот БОМК синтезується в печінці. Згідно з даними досліджень, на вироблення цієї речовини безпосередньо впливають зовнішні фактори. Так, велика кількість солі знижує рівень БОМК, а розумний дефіцит калорій і фізичні вправи, навпаки, сприяють синтезу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

На думку вчених, бета-гідроксимасляна кислота нормалізує підвищений тиск. Вони провели дослід на лабораторних щурах, яким дали речовину, що стимулює вироблення БОМК. В результаті у гризунів зменшилося запалення в нирках, пов'язане з гіпертонією.

Наступна задача дослідників - перевірити рівні БОМК в організмі людей, що страждають від високого тиску, і визначити потрібну для терапії кількість кислоти.

Після цього вчені приступлять до клінічних випробувань добавок.

Нагадаємо, що регулярне чищення зубів і використання зубної нитки зменшує ймовірність розвитку гіпертонії. До такого висновку прийшли дослідники з Університету Л’Акуіла в Італії після того, як виявили закономірність між здоровими яснами і високим кров'яним тиском, повідомляє Daily Mail.

Зокрема, пацієнти з гіпертонією і запаленими яснами на 20 % частіше страждають від підвищеного тиску порівняно з гіпертоніками без ознак періодонтальної хвороби.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники вважають, що невеликий перекус перед сном ніяк не відобразиться на здоров'ї, а часом навіть досить корисний.

Також "Знай.uа" писав, вчені відкрили нову молекулу, яка дозволить вилікувати серцеву недостатність.