У 2017 році статистика захворювань на кір зросла на 30 % порівняно з попереднім роком.

Кілька країн, зокрема Німеччина, Росія і Венесуела, відкликали свій сертифікат про ліквідацію кору, повідомляє Dail Mail.

Країна втрачає цей статус, коли "один і той же тип вірусу кору циркулює довше 12 місяців поспіль". Європейські експерти частково звинуватили в цьому самовпевненість населення і поширену дезінформацію про вакцину, яка виявилася ефективною і безпечною.

Директор ВООЗ в області імунізації Мартін Фріде (Martin Friede) заявив, що "ми дійсно здаємо позиції" у нашій боротьбі з кором. За його словами, самоназвані експерти переконали більшість батьків, що щеплення небезпечні і можуть призвести до розвитку аутизму у дітей.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Всесвітня організація охорони здоров'я, яка проаналізувала дані за 17 років, підкреслює, що світова боротьба з кором показала вражаючі результати в цьому столітті. У 2000 році кількість зареєстрованих випадків було понад 850 000, а в 2017 році всього 173 000 випадків, а це означає, що показник захворюваності зменшилися на 458 % для Європи і на 100 % Африки.

Невелике зростання захворювання зафіксовано в Північній і Південній Америці, в той час як у регіонах Західної частини Тихого океану випадки хвороби скоротилися на 82 % .

Відповідно до керівних принципів ВООЗ, запобігання спалахів кору вимагає 95-відсоткового охоплення вакцини. Глобальне охоплення тримається на рівні 85 % ось вже кілька років, але цей показник нижчий у бідніших регіонах, наприклад Африка — рівень охоплення в 2017 році склав 70 % .

Кір — це дуже заразна хвороба, яка може викликати важку діарею, пневмонію і втрату зору, а в деяких випадках навіть може призвести до смерті.

Тому важливо, щоб батьки не забули провести вакцинацію малюків, щоб запобігти зараження небезпечною інфекцією.

Нагадаємо, все, що потрібно знати про нейронах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вживання в їжу зелених листових, помаранчевих і червоних овочів, ягід і апельсинового соку перешкоджає втрати пам'яті.

Також "Знай.uа" писав про чотири кращих ради по омолодженню мозку.