Голодування збільшує тривалість життя, уповільнює процес старіння і покращує здоров'я.

До такого висновку прийшли вчені з Гарварду після вивчення того, як утримання від їжі впливає на активність мітохондріальних мереж всередині наших клітин, повідомляє New Atlas.

Мітохондрії вважаються крихітними електростанціями нашого організму. Нове дослідження показало, що зміни в дієті маніпулює цими мітохондріальними мережами для підтримання їх в "молодому" стані. Слід зазначити, що мітохондріальні мережі зазвичай чергуються між двома станами: злиття і руйнування.

В експериментах на нематодах вчені встановили, що обмежене харчування провокує стан гомеостазу в мітохондріальних мережах, що дозволяє забезпечити здорову пластичність між їх станами.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Дослідження також показало, що голодування покращує мітохондріальну координацію з пероксисомами —типом органел, яка збільшують окислення жирних кислот.

За словами дослідників, тривалість життя нематодів була збільшена завдяки гомеостазу у мітохондріальних мережах, який виник в результаті обмеження їжі. Ці результати допомагають пролити світло на те, як голодування може збільшити тривалість життя і сприяти здорового старіння.

"Обмеження харчування та періодичне дотримання постів, як було показано раніше, сприяють здоровому старінню. Як тільки ми зможемо повністю розібратися в тому, чому так виходить, то кількість терапевтичних переваг складно передбачити", — резюмує провідна авторка дослідження Хезер Вейр (Heather Weir).

Нагадаємо, середземноморська дієта володіє лікувальними властивостями і можуть служити в якості профілактики онкологічних захворювань.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дієтологи стверджують, що жінки, в чиєму раціоні багато овочів, горіхів, оливкогового масла і морепродуктів, на 22 % рідше страждають від інсульту.

Також "Знай.uа" писав, що американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.