У світі щорічно від куріння вмирає близько 6 млн осіб, з яких 600 тисяч пасивних курців. Про це повідомила Організація об'єднаних націй (ООН) в Twitter.

Так, за даними ООН майже 5 млн людей щороку помирають безпосередньо від впливу тютюну. Крім того, ще понад 600 тис. смертей відбувається серед так званих пасивних курців.

При цьому загальні економічні втрати від куріння перевищують 1,4 трлн доларів на рік.

Раніше повідомлялося, що вейпери вдихають менше токсичних речовин, ніж курці.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

До такого висновку прийшли вчені з Інституту раку Розвелла Парку після порівняння зразків сечі людей, які "вейпят" і людей, які курять, повідомляє Daily Mail.

Виявилося, що рівень біомаркерів токсичних хімічних речовин, що містяться в продуктах життєдіяльності "вейперов", набагато нижче, ніж у курців.

Проте дослідження також показало, що деякі вейперы часто поєднують обидві шкідливі звички.

Біомаркери свинцю і кадмію були нижче у вейперов, ніж у курців, але все ж значно вище, ніж у некурящих.

Нагадаємо, лікарі поділилися секретом, як уникнути шкоди від кави. Раніше лікарі стверджували, що шкідливо пити каву, так як він може призвести до гастриту і виразці шлунка, але тепер змінив свою думку.

Як повідомляв Знай. ua, смердючі шкарпетки ледь не вбили китайця. Китаєць потрапив в лікарню через пристрасть нюхати свої брудні шкарпетки.

Знай. ua писав, пар проти диму: що шкідливіше — вейпинг або куріння. Опубліковані результати останнього дослідження.